محمد امین فروتن
شرط بندی روی اسپ مرده !
هرچند این حکایت رادر جایی دیگری ازاین قلم خوانده اید ویاهم خواهید خواند اما از اینکه اکنون مصداق عینی آن در پیرامون زندگی و جامعه ای که ما در آن زندگی میکنیم بوضؤح به مشاهده میرسد اینک بار دیگر آنرا برسم تکرار احسن خدمت شما عزیزان تقیم میکنم .حکایت است روزی سربازانی که مأمور بازرسی قاچاق و مواد منفجره بودند حین انجام وظیفه شان یکی از قاچاق برانی راکه از راه عبور میکرد توقف داد و در باره ماده ای باروت مانندی که مرد قاچاقبر حمل میکرد از وی پرسیدند که این چیست ؟ و به کجا انتقال می دهی ؟ قاچاقبرکه آدم چتَاق وحاضر جوابی بود درپاسخ به سوال افسر پولیس گفت : قربان این زیره است !
و به خانه ام میبرم ، افسر پولیس نیز وقتی چنین جواب قاچاقبر راشنید گفت این چه قسم زیره است لطفأ کمی با این گوگرد مورد آزمائیش قرار بده که اگر نه سوزد واقعأ که زیره است و میتوانی بروی وببری ، وقتی قاچاقبر نتوانیست در برابر خواست افسر پولیس چیزی و مطلبی برزبان آورد ناگزیر گوگرد را از دست افسر گرفت وبه باروت نزدیک ساخت که دراین اثنا باروت انفجارکرد و شعله های آن چشمان قاچاقبر را نیز آتش گرفت ولی با آنهم می گفت و تکرارمیکرد که : قربان نه گفته بودم که زیره هست ؟ حال کشور وجامعه افغانستان نیز شبیه به زیره گفتن آن قاچاقبرمیماند که با نزدیک ساختن گوگرد به باروت درحالیکه شعله های آتش باروت چشمان قاچاقبررا نیز فرا گرفته بود ولی باآنهم قاچاقبربه تکرار می گفت نه گفته بودم که زیره است قربان !
به هرحال ما وتمامی نسل معاصر گواه بر این واقیعت هستیم که وقتی جناب آقای اشرف خان غنی در برابر پرسش یکی از ژورنالیستهای برنامه شصت دقیقه ای شبکه تلویزیونی CBS ایالات متحده امریکا درباره چگونگی و ختم جنگ با مخالفان پاسخ می دهد که ما چندین نسل با آنها خواهیم جنگید و ژورنالیست شبکه تلویزیونی CBS ایالات متحده امریکا نیز از وقتی این جواب را میشنود می گوید که امریکا چندین نسل در اینجا حضور نخواهند داشت حضرت اشرف غنی نیز بلا درنگ در پاسخ خبرنگار شبکه تلویزیونی CBS با قهر و غصه همیشه گی اش می افزاید که ما نیاز به امریکا نداریم
اما فراموش میکند که نه میتواند از کمک های مادی امریکا صرف نظر نمایند . وقتی همین خبرنگار افکارعامه ای من جمله مخالفین حکومت اش را در باره ء بقای حکومت وحدت ملی افغانستان ابراز میدارد و می گوید که مخالفین شما نظر دارند که اگر کمک های امریکا نبوده باشند حکومت دربرابر مخالفین برای سه روز نیز نه میتوانند تاب بیاورد شما در این باره چه می فرمائید ؟ اشرف خان غنی که بر سرقوماندانی و ریاست جمهوری منتخب مردم افغانستان مباهات میکند بدون درنگ جواب می دهد که از لحاظ مالی و لوژستیکی حق به جانب هستند زیراما پول در اختیار نداریم .
شاید این هم یکی از عوارض طبیعی عقب ماندگی اجتماعی ، استحمار زده گی ، فقر فرهنگی و افلاس سیاسی در جوامع جهان سوم بویژه افغانستان جنگ زده باشد که حتی نامور ترین روشنفکران و تحلیل گران و مبصران حتی فعالان سیاسی و مأموران حکومتی را نیز مشغول مسائل پاافتاده و به قولی بحث های ماشینی و جنگ های زرگری ساخته است .به عقیده ما هنوز هم خیلی ها از اینگونه دوستان مبصروتحلیل گرو روشنفکر بجای آغازیدن یک بحث تازه برای زندگی پربار انسانی و درک و تحلیل ومؤقیعت کنونی ملل محروم بویژه مسلمانان در تمدن معاصر بیشتر از امرونهی « ولایتمداران و بارگاه نشینان سیاسی این جوامع سخن سخن میگویند .
شتر درخواب بیند کنجاره !
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen