Mittwoch, 11. Juni 2014

چگونه می توان خطر رشد تروریسم را . . .


نصیرمهرین 

چگونه می توان
             خطرِ روبه گسترشِ
                         تروریسم را نادیده گرفت؟

                   

گروه های تندرو وجاهل، با قتل وقتال، دهشت افگنی وایجاد رعب وترس وحشیانه، زنده گی باشنده گان مناطق وسیعی را با خطر روز افزون مواجه نموده اند. در ادامه ی دهشت افگنی های پیشینه، به کارکردهای دو روز پسین آنها نگاه کنیم:
-         طالبان 35 استاد ومحصل  دانشگاه غزنی را در مسیر جاده ی قندهار- کابل ربودند.
-         20 دختر دانشجو را بوکوحرام در نایجریا ربود. بیش از 270 تن را مدت ها پیش ربوده است.
-         میدان هوایی بین المللی کراچی را طالبان پاکستان مورد حمله ی پیهم قرار داد .
-         گروه " داعش " ( دولت اسلامی شام وعراق ) ، شهر موصل را که یکی از مهمترین شهرهای عراق است، به چنگ خویش آورد.
این گروه های تروریستی وبقیه ، به رغم اختلافاتی که با هم دارند، برمبنای قرائت ویژه ی خویش از دین اسلام، وبا تأثیر پذیری از اوضاع اجتماعی وفرهنگی مناطقی که در آن به سر می برند؛ در ستیز با مدنیت و دستاورد های علمی بشریت و در ستیز با حقوق زنان، اشتراک نظر وعمل دارند.
رشد آنها حاکی از زنگ خطرجدیی  می باشد که از مدت ها به اینسو، به صدا درآمده است . همچنان از واقعیت شکست برنامه ها وادعا هایی حکایت دارد، که زیر نام مبارزه با تروریسم زورمندان جهانی و حکومت های کشورهای ناظر اعمال تروریستی از آن سخن گفته اند.
در کشورما زمینه های رشد و احتمال به قدرت رسیدن تروریست های طالبی بیش از هرکشور دیگر مساعدتر است. زیرا:
-         ساختار اجتماعی جامعه از نگاه قومی وقبیله یی به  قرص اصلی تحریک اسلامی طالبان مدد رسانیده است.
-         نبود سواد و درک بسیار ابتدایی از دین ومذهب که مکمل بهره برداری های تروریستی شده است.
-         دولت بی کفایت از راه بی کفایتی ، مردم آزاری و علاقه به طالبان به آنها مدد رسانید. حضور فعال شبکه های نیرومند در حکومت کرزی که از ته ی دل تروریست های طالبان را دوست داشته اند، اظهر من الشمس است.
-         نیاز مادی ومعیشتی مردم، زمین های مساعد، وراه انتقال مواد مخدر،سبب ساز تشویق طالبان به زرع مواد مخدره ،دریافت پول و همبستگی مافیایی شد.
-         علایق ودل بستگی های محکم بسا از نامزد های انتخابات ریاست جمهوری. اعلان علنی وآشکارای علایق داکتراشرف غنی احمدزی به آنها.
-         تشدید خصومت قومی وملیتی سبب شده است که هواداران و دوستان طالبان از اعمال دهشت افگنانه وانسان کشی های آنها چشم پوشی کنند و در مقابل آنها را به عنوان نیروی نظامی واجتماعی خویش در نظر بگیرند.
-         فعال بودن حکومت پاکستان وبسیاری ازمراجع دینی آن کشور در دفاع واستفاده از طالبان .
-         استفاده از پایگاه امن وزیرستان. سعی وکوششی که برای ایجاد چنان پایگاه در افغانستان ادامه دارد.
-         با قتل اسامه بند لادن و وارد نمودن ضرباتی بر برخی از شاخه ها وفعالان القاعده، موفقیت زیادی برای جلوگیری از فعالیت های تروریستی در کشورهای غربی و  امریکا ، مبارزه ی ضد تروریستی را بسنده  یافته اند. حتا با طالبان افغانستان روابط گوناگون پشت پرده را ادامه داده اند.
-         قاطعیت طالبان.هر اسمی که بر طالبان، نظیر میانه رو، صلح طلب ونرمش پذیر . . . نهادند، طالبان از مواضعی که امارت اسلامی خویش را بر آن بنیاد نهاده بود، عقب نه نشست. با وفاداری به همان مواضع واهداف بود که از سیاست های غلط وزیانبار حامد کرزی سود برد وبه دهشت افگنی در همه زمینه ها ادامه داد.
-         آزادی فعالان وسازماندهنده گان طالبان از زندان های افغانستان وامریکا.
یک نکته را در آخر عنوانی دلبستگان به تروریست های طالبان، بیفزایم که : طی بیش از بیست سال پسین، تجارب نشان داده اند که هرنوع توهم ، دلبستگی و ارتباط گیری با طالبان به منظور استفاده از آنها؛ سر های متوهم و خیالپرست را به باد داده است. وقتی در این نزدیکی ها، تروریست های نقاب پوش، چند تن طالب را در نورستان به دار آویختند که  چرا وظایف خویش را برای برهم زدن روند انتخابات ریاست جمهوری و انتخابات ولایتی به درستی انجام نداده اید؛ بعید به نظر نمی رسد که روزی مهندسان وجاده صاف کن های نکتایی دار خویش را که دیرتر روی به قبله نیز آورده اند، به دار بیاویزند.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen